Iet uz saturu
Izvēlne
Atpakaļ uz sporta zāli! 5 padomi, kā atsākt sportot pēc pandēmijas

Atpakaļ uz sporta zāli! 5 padomi, kā atsākt sportot pēc pandēmijas

Jau pavisam drīz sporta zāles un klubi varēs atsākt darbu, ievērojot valstī noteiktās drošības prasības, un nebūs pat mazliet pārspīlēts, ja teiksim, ka šo dienu mēs gaidām vairāk nekā Ziemassvētkus. Taču ir dažas lietas, kuras jāzina, pirms ar pilnu jaudu meties iekšā aktīvajā treniņu dzīvē tā, it kā nekādas COVID-19 pandēmijas radītas pauzes nebūtu bijis. Zīmola Bodylab treneris Morten NP tieši tev sagatavojis piecus ieteikumus, lai atgriešanās sporta zālē sniegtu tev tikai patīkamu pieredzi.

  1. Pievērs uzmanību savam uzturam

Pirmkārt, ir svarīgi, lai tu ēstu veselīgu un daudzveidīgu uzturu – vai vismaz veselīgāku nekā pandēmijas laikā, kad daudzi no mums palaida jostas vaļīgāk gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Un neesi pret sevi pārāk skarbs par to, jo šis laiks mums visiem bijis emocionāli, finansiāli vai fiziski grūts. (Daudziem tas tāds ir joprojām.) Bet, ja noticis pretējais un treniņu iztrūkuma dēļ esi zaudējis muskuļu masu, tad ļoti lielu atbalstu formas atgūšanā sniegs tas, ja spēka treniņus apvienosi ar kreatīna un kvalitatīva proteīna pulvera lietošanu.

  1. Nenolem savus treniņus neveiksmei

Noteikti būs liels kārdinājums izlikt sevi visu jau pirmajā treniņā, bet der atcerēties, ka tava fiziskā forma un treniņu tehnika droši vien vairs nav tik labā līmenī kā pirms sporta zāļu slēgšanas. Lai nenolemtu savu pirmo treniņu neveiksmei pirms tas vispār noticis, nepārspīlē ar pārlieku lieliem svariem un agresīvu pieeju treniņiem – iespējams, tavs ķermenis tam nebūs gatavs.

  1. Uzstādi reālistiskus mērķus

Mēs bez šaubām mīlam optimismu un lielas ambīcijas, bet tad, ja tu vēlies atgriezties pie tās pašas treniņu programmas, ar kuru tu bez problēmām tiki galā pirms pandēmijas sākuma, tikai atceries, ka kopš zāļu slēgšanas ir pagājis ilgs laiks. Visticamāk, savas ierastās treniņu programmas latiņu pandēmijas dēļ zemāk būs nolaidis pat tavas sporta zāles lielākais muskuļkalns, tāpēc necenties jau pirmajā piegājienā atgriezties pie savām augstākajām virsotnēm un uzstādi pirmajiem treniņiem reālistiskus mērķus, kuri atbilst tavai fiziskajai sagatavotībai. Apbruņojoties ar pacietību, laika gaitā tu atkārtosi ne tikai savus vecos rekordus, bet pat pārspēsi tos.

  1. Rūpējies par savu un citu drošību

 “Mazgā rokas un ievēro distanci!” ir teikums, kuru kopš pandēmijas sākuma dzirdam gandrīz katru dienu, lai arī kurp mēs dotos. Lai arī ārkārtas situācija valstī jau kādu laiku ir beigusies, drošības pasākumi ikdienā jāpraktizē joprojām, jo, ievērojot distanci un higiēnas prasības, sporta zāles un klubi varēs ātrāk atsākt strādāt tieši tāpat, kā pirms pandēmijas. (No 15. jūnija Latvijā sporta zāles un klubus varēs apmeklēt tikai pret COVID-19 vakcinētas personas vai cilvēki, kas šo slimību izslimojuši.) Atceries – kad beidz darboties ar kādu no trenažieriem, vienmēr notīri to – tā būs ne tikai drošāk, bet arī nākamajam cilvēkam pēc tevis trenažieri lietot būs daudz patīkamāk.

  1. Neaizmirsti lieliski pavadīt laiku un priecāties!

Sporta zāļu atkalatvēršana ir svētki ne tikai to īpašniekiem un treneriem, bet arī mums, tāpēc tieši tā to arī uztversim – kā svētkus, kuros priecāties par atkalsatikšanos un atgriešanos pie aktīva dzīvesveida.

Arī tad, ja pirmajā treniņā gluži viss neizdodas tā, kā plānots, neesi skarbs pret sevi, jo svarīgākais ir tas, ka tu esi atgriezies uz fiziski aktīva dzīvesveida ceļa, lai rūpētos par savu ķermeni un mentālo labsajūtu. Iedrošini sevi ar seno patiesību, ka neizdevies treniņš ir tikai tāds, kurš nav noticis, tāpēc kravā savu sporta somu un dodies pretī jauniem izaicinājumiem!

LOHILO olbaltumvielu saldējumi – sensācija veselīga uztura pasaulē!
Veselīgais rabarberu-biezpiena sacepums

Jūsu grozs

Pievienojies 35,000+ klientiem Latvijā, kas ir pārveidojuši savu fizisko sagatavotību ar Vitamins.lv.

Jūsu grozs pašlaik ir tukšs

Jums varētu patikt...

Tavs vēlmju saraksts