Iet uz saturu
Izvēlne
Kādas sulas lietot, lai vairotu savas ādas skaistumu?

Kādas sulas lietot, lai vairotu savas ādas skaistumu?

Kā jau esmu minējusi vairākkārt – skaistums sākas no iekšienes. Veselīgs uzturs ir ne tikai spēcīga ķermeņa, bet arī skaistas un starojošas ādas pamats. Zināms, ka sulas dzert (samērīgā daudzumā un svaigi spiestas) ir veselīgi, taču ko tieši tās dod mūsu organismam un ādai? Augļu sulas dzert es neiesaku, jo tajās ir liels cukura daudzums, tāpēc labāk ir apēst veselu augli vai izmantot to augļu smūtijā. Šoreiz gribu pastāstīt par dažādu dārzeņu labajām īpašībām. Ja neesi liels sulu cienītājs, jo tās šķiet negaršīgas, tad pamēģini tās papildināt ar garšām, kas tās uzlabos. Tu droši vari miksēt kopā dažādus dārzeņus, pievienot klāt citronu, ingveru, garšaugus, piemēram piparmētru, kādu saldinātāju, piemēram agaves vai kļavu sīrupu.

  1. Biešu sula: Ieteicama cilvēkiem, kuriem ir problemātiska, uz akni un iekaisumiem tendēta āda. Sulā ir daudz dzelzs un kālija, kas palīdz attīrīt asinis. Tā satur arī vitamīnus A, C, K, follijskābi, magniju, varu un cinku, kam ir pretiekaisuma īpašības.

Kad lietot? Starp ēdienreizēm. Ieteicamais daudzums – viena glāze dienā.

  1. Burkānu sula: Satur daudz vitamīna A, kas ne tikai palīdz mūsu acīm un redzei, bet tas arī cīnās ar akni, pigmentāciju un saules radītiem ādas bojājumiem. Burkānu sula palīdz izlīdzināt sejas toni. Antioksidanti, kas ir sulā, palīdz cīnīties pret brīvajiem radikāļiem, līdz ar to tiek palēnināts novecošanās process.

Kad lietot? Agri no rīta. Ieteicamais daudzums – ne vairāk par divām glāzēm dienā.

  1. Tomātu sula: Tā ir pārsātināta ar antioksidantiem, A un C vitamīnu. Tajā ir arī likopēns, kas rada oksidatīvo aizsardzību. Tas samazina ādas diskolorāciju, pigmentācijas plankumus un mazina akni. Ir pierādīts, ka tam piemīt poru samazinošas īpašības – tā kā tiek kontrolēta tauku dziedzeru darbība, poras vizuāli izskatās mazākas.

Kad lietot? Agri no rīta. Ieteicamais daudzums – viena glāze dienā.

  1. Spinātu sula: Tajā ir daudz A un C vitamīna, kas palīdz uzlabot sejas toni, izlīdzināt un padarīt to gaišāku. Tajā ir liels daudzums antioksidantu (piemēram, vitamīns E) un magnijs, kas palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem.

Kad lietot? Ar to var aizvietot vienu ēdienreizi, piemēram, brokastis, vai lietot starp ēdienreizēm. Ieteicamais daudzums – viena glāze dienā.

  1. Gurķu sula: Tā ir zināma tās augstā ūdens satura dēļ, kas palīdz rehidrēt tavu organismu un ādu, kā arī palīdz aknu darbībai – līdz ar to tiek uzlabotas toksīnu izvadīšanas spējas. Tajā ir silīcijs, kas uzlabo ādas dabisko izskatu un mirdzumu.

Kad lietot? Agri no rīta tukšā dūšā. Ieteicamais dienas daudzums – divas līdz 3 glāzes dienā.

Baudiet rudens labumus, lai vairotu savu skaistumu un veselību!

Autore: kosmētiķe Kristiāna Šnepste @kristiana.snepste
Iepazīstieties: uzlecošā kulinārijas zvaigzne Anna Dimpere
Rudenīgi gardā ābolkūku karaliene

Jūsu grozs

Pievienojies 35,000+ klientiem Latvijā, kas ir pārveidojuši savu fizisko sagatavotību ar Vitamins.lv.

Jūsu grozs pašlaik ir tukšs

Jums varētu patikt...

Tavs vēlmju saraksts